til top
Bestill katalog
Bestill katalog
  • Tomteutvikling

Tomteutvikling

Er du en grunneier med ønske om å legge ut et område til boligbygging, være seg stort eller lite, så ta gjerne kontakt med oss i Mesterhus Tønsberg.

Mesterhus Tønsberg er en solid aktør i Vestfoldmarkedet og har utviklet små og store boligprosjekter. Har du en eneboligtomt, eller en litt for stor eplehage, med plass til ett hus eller to, så vil vi kunne være til hjelp. Mesterhus Tønsberg har lang erfaring i å utvikle tomt og tomteområder til boligfelt. Vi kjenner prosessene ned i minste detalj, kjenner markedet godt og vil gi deg de beste rådene. Ta gjerne kontakt med eiendomsutvikler Geir Ove Johannessen for en hyggelig prat.

Telefon: 91 34 83 76/ 33 00 35 10

Ett eplehageprosjekt vi er spesielt stolte av er Ulvikveien. Se hvordan en tomt med en sliten enebolig ble til tre nye boligtomter med flotte eksklusive boliger. Les mer om prosjektet under. 

Eplehageutbygging fra A-Å

Å fradele en eller to tomter fra egen eiendom kalles ofte for eplehageutbygging. Mange ser også etter denne muligheten når de skal kjøpe tomt og bygge nytt. Å la de fradelte tomtene fiansiere ny bolig kan være med på å gjøre boligdrømmen til virkelighet.


I Ulvikveien har en sliten enebolig blitt til tre moderne og stillefulle nye boliger.
Vår kunde så potensialiet i det slitte huset på Finn.no og kjøpte det våren 2019.
Huset lå idyllisk plassert på Tolvsrød på en stor eiendom på 2,3 mål.
Det er gangavstand både til stranden med båthavn, skolen og idrettsanlegg.

List image
List image
List image

Prosessen
Prosessen i en tomteutvikling varierer etter hvor mange boenheter det er i prosjektet.
I tilfellet med Ulvikveiens eplehageutbygging, som omfattet tre boenheter, er prosessen relativt ukomplisert sammenlignet med større prosjekter.


Vi i Mesterhus Tønsberg vil gjerne bistå deg fra A-Å i denne prosessen.


En av våre erfarne kunderådgivere vil befare eiendommen din og vurderer mulighetene. I samarbeid med eiendomsutvikler og byggesaksrådgiver blir det estimert hva de nye fradelte tomtene er verdt, laget en oversikt over hva som er lov å bygge og sjekket om det ligger til rette for ny infrastruktur. Basert på dette utarbeider vi skisser som viser nye tomtegrenser, plassering og størrelse på nye hus. Vi skisserer også planløsning i samarbeid med deg.


Samarbeid med kommunen
Med denne informasjonen er neste steg en forhåndskonferanse med kommunen. Denne vil avklare eventuelle utfordringer med eiendommen og om kommunen er positive til flere boliger i dette området. Sammen med kunde tegnes drømmehuset og Mesterhus søker om fradeling av tomtene og oppføring av boligene. Når søknadene er godkjent introduseres en av Mesterhus Tønsbergs fem dyktige byggmestre som ferdigstiller husene.


Tidsramme
I Ulvikveien stod første huset innflyttingsklart allerede i august 2020. Noen måneder senere, før jul, kunne familie nummer to flytte inn i sitt nye hjem og den siste familien flyttet inn i juni 2021. Det tok altså litt over 2 år fra kjøp til tre nye hus stod ferdige.

Vi er stolte av resultatet i Ulvikveien og vil gjerne høre fra deg om du vurderer å kjøpe en eiendom eller fradele en tomt fra egen hage.