Da familien Kiss fant drømmehuset

Da familien Kiss fant drømmehuset

Familien Kiss på fire hadde brukt mye tid på å pusse opp det gamle huset på Sem, utenfor Tønsberg. Etter flere år med hardt arbeid var det helt tilpasset dem og deres levestil. De tenkte det var drømmehuset. Helt til de fant huset fra Mesterhus i Skjeggestadåsen på nettet.

 Vi skulle aldri flytte fra huset på Sem, sier Christine.

– Men huset på Skjeggestadåsen tok kaka, fortsetter Kent.

– Det hele gikk veldig fort, forteller Kent.

Allerede dagen etter at han fant drømmehuset i Skjeggestadåsen satt de seg ned med kunderådgiver Tom Haugen i Mesterhus Tønsberg. Én uke senere signerte de kontrakt.

– Det var en flott, spent familie som kom inn og lurte på et prosjekt som vi hadde lagt ut for salg og halvveis ferdigreist. Vi hadde et bra møte der vi ble raskt enige. Det var en veldig ryddig og positiv prosess, forteller Tom.

Da familien Kiss kom inn i byggeprosjektet var alle vegger og det innvendige satt opp, og de måtte hive seg rundt.

– Vi fikk 14 dager på å beslutte alt av fargevalg og alt innvendig, forteller Christine.

Heldigvis visste hun godt hvordan hun ville ha ting. Gjennom Instagram-profilen @christine_og_kent dokumenterte hun hele byggeprosessen. I ettertid har den fungert som en slags interiørblogg. Hun synes det er morsomt med dekor og interiør, og er den som sto for de fleste avgjørelser innvendig i det nye huset.  

– En avslappende fredagskveld for meg er å rydde alt av pyntegjenstander, vaske og dekorere på nytt, forteller Christine.

– Jeg visste godt hvordan jeg ønsket at ting skulle være i den nye boligen, men vi har vært veldig enige hele veien, sier hun.

– Jeg overlot alle fargevalg til henne, innskyter Kent.

 Jeg har alltid hatt lyst på grått hus, og det fikk jeg her, sier Christine.

Huset til Christine og Kent er basert på husmodellen Sissel, men de har foretatt noen endringer for å tilpasse huset til dem selv. Tross i at de hadde kort tid til å bestemme seg, angrer de ikke på noen av valgene de tok og er veldig fornøyde med resultatet.

 Vi har blant annet laget kontor i annen etasje der det skulle vært kott, endret trappen og åpnet veggen som skilte badet og vaskerommet i første etasje. I tillegg valgte Mesterhus å forlenge balkongen oppe, noe vi ble veldig fornøyde med, forteller Christine.

 Det var en utrolig dialog med Mesterhus. Alle var fantastisk imøtekommende. Det som er bra er at de fokuserer på kvalitet og ikke de billigste løsningene. Alle leverandørene til Mesterhus har vært her på pletten, smilt og ordnet opp, sier hun.

Tom i Mesterhus Tønsberg forteller at de har stort fokus på god kvalitet og at det er viktig for dem at alle kundene får et optimalt resultat og at det skal bli som avtalt.

– Vi strekker oss langt til å la kunden få velge selv og gjøre huset til sitt eget. Familien Kiss var veldig hyggelige folk som visste hva de ville ha, og det har vært en kjempepositiv opplevelse å ha dem som kunder. Det har virkelig blitt et flott hus med god beliggenhet på Skjeggestadåsen, et område vi har flere prosjekter for salg i umiddelbar nærhet, sier han.

Han legger også til at Mesterhus Tønsberg lanserer 17 nye eneboligtomter på toppen av Skjeggestadåsen ila våren 2019.

Nytt boligfelt

Boligfeltet Skjeggestadåsen er idyllisk plassert i åssiden rett før Revetal sentrum, med utsikt over Ramnesslettene. Den vestvendte plasseringen gir flotte solforhold; fra soloppgang om morgen til solen går ned over åsene i det fjerne om kvelden. Området er under utbygging og det er lagt godt til rette for de nye innflytterne gjennom blant annet ny barnehage og ny gang- og sykkelvei gjennom skogen til nærmeste skole.

Familien Kiss hadde ingen tilknytning til Revetal da de dro å så på huset, men beslutningen om å flytte ble ikke vanskelig å ta.

– Det er ryddige forhold her. Nærhet til skole – også videregående, turområder, idrett og butikker. Det var «meant to be», forteller Christine.

– Det er noe med det at man skal ha et liv også, og ikke bare bo.

 

Er det noe spesielt man må tenke på når man bygger hus?

Det er flere valg å ta enn det man tenker. Tenk gjerne to ganger gjennom valgene du tar innvendig. Og på de elektriske løsningene. Jeg skulle gjerne hatt et døgn på forhånd av det 30 minutters møte der vi skulle velge stikkontakter. Det er sånt man ikke tenker over. Og tenk på at du skal ha julebelysning, sier Christine.

 

Hva er dere mest fornøyd med?

– Alt, utbryter de enstemmig …

– Beliggenheten, utsikten, at alt er nytt. Det blir mange år til jeg trenger å tenke på å pusse opp, avslutter Kent.

Følg @christine_og_kent på instagram