Urørt tomt

Caroline og Kathrine Zeiner realiserer husdrømmen på Husvik!

Kathrine og Caroline Zeiner

«Vi hadde bare så vidt begynt å følge med på boligmarkedet i Tønsberg da denne eiendommen kom for salg. Vi hadde en drøm om å bygge selv, og så muligheten allerede på visning. Tomta er stor og spennende, og vi så med en gang muligheten for å dele den i to gode boligtomter», forteller Kathrine.

«Men vi visste at det lå langt frem i tid. Vi hadde ikke lyst til å gå løs på et sånt gigaprosjekt midt i småbarnsfasen, og med en selvstendig næringsdrivende og en uten fast jobb regnet vi heller ikke med at noen ville låne oss penger. Nå har vi hatt 7 gode år i huset ved siden av, mens flere og flere ting har falt på plass. Så vi har hatt god tid til å planlegge.»

Drømmen om å bygge eget har nok vært særlig sterk hos Caroline, som er datter av Bodøarkitekten Hans Christian Størmer. Hun har vokst opp i huset han tegnet til sin egen familie, og har nok alltid sett for seg at han skal tegne et hus til henne en dag. Endelig skal prosjektet realiseres!

Leif-Erik Østhagen, kunderådgiver

Den målrettede planleggingen startet for to år siden, med tegningsutkast fra Hans Christian, og etterhvert anbud og valg av byggmester. Nå hadde Caroline og Kathrine tegningene, men trengte en pålitelig entreprenør for å realisere husdrømmen. Byggmester de Lange & Sørensen fra Mesterhus Tønsberg hadde utført arbeid i nabolaget og var anbefalt videre. Kunne de gå til Mesterhus med egen tegning og få dem til å bygge drømmehuset sitt på en noe utfordrende tomt? Og kunne de få hjelp til søknader og budsjettering? Svaret fra kunderådgiver Leif-Erik Østhagen, var enkelt: «Ingen utfordringer er for store, og det blir som avtalt!»

Det var viktig for jentene å få tilgang på mer av utsikten som er øverst på tomta, samtidig som de ville tilpasse seg det skrånende terrenget. Begge er glade i halve etasjer, noe arkitekten også har mye erfaring med å tegne. Mesterhus har justert noe på høyden, formen og plasseringen av huset før Caroline og Kathrine landet på den tegningen de ønsket å gå for.

Bla i bildekarusellen over for å se flere bilder.

 «Vi har utforsket tomta sammen, og tatt mange runder på ønsker og muligheter. Diskusjonene har gått mye på uterom, utsikt og parkering og ferdsel rundt eiendommene. Vi kommer jo til å bli nærmeste naboer med de som kjøper huset vi bor i nå, og det blir viktig at begge tomtene oppleves private, samtidig som vi har en romslig og praktisk felles innkjøring.»

10. februar ble første gravemaskinskuffetak satt. Vi skal følge hele prosessen frem til innflytting!